UGORJ A LAP TETEJÉRE
Slide 3 slide 2 Slide 1

Már volt szó róla, de nem lehet eleget beszélni erről. Ne költs el egy zsák pénzt az úszóiskolában arra, hogy vízhez szoktasd a gyereket!

Arról már írtam nektek, hogy hogyan érdemes elkezdeni a vízhez szoktatást. Szó volt arról, hogy ne legyenek irreális elvárásaink a gyerekkel szemben, haladjunk az ő tempójában. Meg arról is volt már szó, hogy a rettenetesen gyűlölt hajmosást is meg lehet szerettetni a gyerekkel.

Az utóbbi cikkben említettem, hogy másfél éves korig általában rendben megy minden, utána kezd a gyerek ellenkezni nagyjából minden ellen. Az alábbi videón a két éves fiam látható, aki egyelőre még élvezi a hajmosást. Miért? Azért, mert folyamatosan hozzá lett szoktatva a vízhez, nem erőltettünk neki semmit, és nem emlegettük soha a "víziszony" szót. 

 

 


Lesznek még videók a témában, például egy kis játék az úszószemüveggel, és hasonlók, és persze majd megmutatjuk azt is, hogy egy ilyen folyamatos otthoni "tréning" mit eredményez a medencében. Egy biztos, ha egy ilyen gyerek bekerül egy úszóiskolába, akkor már valóban csak az oktatást fizetik ki a szülei, és nem az egyébként néha hosszadalmas vízhez szoktatást.

Cikkajánló

Teszt: Sony NWZ-W273 vízálló mp3 lejátszó

Nemesvári Edit

Érdekes teszt következik. Alapvetően érdekes,...

Egy tökéletes borús nyári nap = Simon siklik

Nemesvári Edit

Mit csinál egy borús nyári napon az úszóedző...

Vízhez szoktatás otthon - haladó szint

Nemesvári Edit

Már volt szó róla, de nem lehet eleget beszélni...

Felnőtt úszásoktatásról érthetően

Nemesvári Edit

Rengeteg telefont, emailt, kérdést kapok naponta...

Mozgás - egyensúly

Nemesvári Edit

Most kivételesen nem az úszás kapcsán kaptam...